keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Cristmas party handbag making

Vieläkö ehdin pikkujoululaukun vääntämään valmiiksi?!?

Ennen kun aloitan sen kauan odotetun opinnäytetyön ja toisen mallistoni valmistuksen, niin täytyyhän minun nyt ehtiä tekemään se kauan himoitsemani verenpunainen lakerilaukku pikkujouluihin!!! Vähän kiirettä pitää, mutta vielä ei ole joulukuu ;)

Tänään aloitin protomallin teon...Tai aloitin sen noin tunti sitten :D
Kaavoja olin hahmotellut jo aikaisemmin, niin ei tarvinnut aivan alusta aloittaa. Muutenkin tuollaisen "raakaversion" teko ei vie niin kamalan kauaa, kun ei tarvitse vuorien kaavoja tehdä, saati sitten ommella niitä tai edes kovikkeita liimailla laukun sisäpuolelle. Tuollaiset asiat vievät huimasti aikaa.

Laukku on siis sisältä vielä vuoriton ja ihana karvainen nahan toinen puoli vain kaunistuksena...tai kauhistuksena. Harvoin näitä ensimmäisiä protomalleja kehtaa edes julkisesti käyttää. Joskus on niin hirveitä prökäleitä tullut väännettyä, että ollaan oikein porukalla kämppikseni Elisan kanssa kokoonnuttu keittiönpöydän ääreen nauramaan näille feilauksille! Että tällaista tämä huipputuotteiden valmistus voi olla :D
Monesti käytän protomalleihin nahkoja joita ei voi mihinkään muuhun käyttää. Esimerkiksi nahkavuotien reunoissa on useasti hyvinkin paljon käyttökelvotonta nahkaa. Virttynyttä ja venynyttä lehmän maha- tai kainalonahkaa. Joskus voi olla sellainen onni, että saa käsiinsä virheellisiä nahkoja tai vanhoja ja kuivuneita vuotia ilmaiseksi, mitä ei kukaan täysijärkinen käyttäisi lopullisiin tuotteisiin. Protomalleihin tällaiset nahat ovat täydellisiä!

Ja muistutus vielä kaikille niille jotka asiaa eivät ole tulleet ajatelleeksi: Lehmän-, sian- ja lampaannahka olisi jätettä, jos niitä ei hyödynnettäisi nahkatuotteiksi. Nahka on lihateollisuuden sivutuote aivan kuin taljatkin, jota tulee niin pitkään kun lihaa on kaupassa myynnissä, ja on aivan ylivertainen materiaali! Kestää kulutusta, on muotoiltavissa, hengittää, näyttää hyvälle ja siitä saa monenlaista nahkatuotetta erilaisilla pintakäsittelymenetelmillä.

Yksi esimerkki eläimen tappamisesta ainoastaan nahan vuoksi on pyton. Täällä meilläpäin ei pelkästään nahan vuoksi eläimiä tapeta. Ainoana poikkeuksena on turkikset, mutta se onkin jo toinen juttu... Mutta muistakaa, eläimistä yleensä käytetään kaikki mahdollinen. Samalla sivuhuomautus niille jotka eivät syö lihaa sen vuoksi koska vastustavat lihantuotantoa: Juotteko maitoa tai syöttekö juustoa? Mitä luulette mitä se lehmä on lähes koko elämänsä tehnyt ennen kuin se joutuu teurastamolle?

No joo. Taas kävi niin kun iltamyöhään tässä koneen ääressä istuskelen, että tahtoo vähän jutut luiskahtaa sivuteille. Takaisin asiaan... Tässä muutamia työvaihekuvia tulevan laukkumallin kehittelyprosessista:

Laukku osina.

Niinhän siinä sitten kävi ettei tälläkään kertaa päässyt ilman kaavamuutoksia. Päätykappaleita täytyy vähän kaventaa, mutta muuten muoto näyttää omaan silmään ihan kivalle. Aika vintagehengessä vieläkin mennään. En malta odottaa kun malli valmistuu verenpunaisesta lakerinahasta!2 kommenttia:

  1. Joo mielellään otan! :)
    Nyt joulun alla on vähän kiirettä, mutta vuoden alusta varmasti jo ehdin yksittäiskappaleita tekemään. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse, puhelimella tai facebookin kautta, niin voimme sopia paremmin ysityiskohdista.

    Tilaustöissä on helppo tehdä tuotteita asiakkaan toiveen mukaan, esimerkiksi väreissä(mitä omasta nahkakokoelmasta löytyy) ja hihnan pituuksissa.

    VastaaPoista