maanantai 8. huhtikuuta 2013

Dream - handbag made of old leather jacket

Hyväntekeväisyyteen Unelma-laukku vanhasta nahkatakista

Tänään sain valmiiksi ensimmäisen tuotteeni, joka on valmistettu lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista!

Kaikki sai alkunsa siitä kun minua pyydettiin mukaan ystäväni parturikampaamo yrityksen järjestämään hiusmuotinäytökseen, jolla kerätään varoja paikalliselle kriisikeskukselle käytettäväksi lähisuhdeväkivallan uhrien auttamistyöhön. Innostuin ajatuksesta tietenkin heti!

Aloimme miettiä mitä tekisin ja miten. Tilaisuus on kokonaisuudessaan suunniteltu tukemaan hyviä arvoja myös kierrätyksellisestä näkökulmasta. Mallien vaatteet tulevat paikallisesta kierrätyskeskuksesta, joten teemaan sopisi oikein hyvin kierrätysmateriaaleista valmistettu laukku. Lupauduin valmistamaan tällaisen laukun, joka huutokaupattaisiin tilaisuudessa ja huudettu summa menisi kokonaisuudessaan kriisikeskukselle.

Ystäväni tarjosikin minulle vanhaa nahkatakkiaan, joka oli lojunut varastossa käyttämättömänä vuosia. Siltä pohjalta lähdettiin toteuttamaan tätä suunnitelmaa.


Siinä se on. Vanha, kulunut, eikä malliltaankaan kovin kiehtova tapaus.

Kappaleiden sommittelua. Onneksi oli riittävän isoja nahkapaloja takissa, niin ei tarvinnut tehdä ylimääräisiä saumoja.
Vasemmalla laukun nahkaosat ja oikealla takin vuorista leikatut laukun vuorin kappaleet. Hyötykäytin myös taskun.
Nahka on siitä hieno materiaali, että sitä voi värjätä uudelleen mielin määrin. Vasemmassa kuvassa kirkastan nahan mustaa väriä viimeistelysilakkeella ja oikealla värjään reunat mustalla syrjävärillä.
Laukun kovikkeet tein tällä kertaa kasviparkitusta nahasta, jota käytetään esimerkiksi hevosten satuloissa tai puukon tupeissa. Kasviparkittua nahkaa on monenlaista, mutta tämä on hyvin kovaa ja voisi kuvailla jopa pahvimaiseksi. Kyseinen nahka muokkaantuu erinomaisesti kostutettuna. Tämä osuus ei valitettavasti ollut tällä kertaa mahdollista korvata kierrätetyllä materiaalilla. Liimana käytän maitoliimaa, joka on erittäin luonto- ja käyttäjäystävällistä.
Laukun ompelua.
Vasemmassa kuvassa kappaleet ommeltuna kasaan. Oikeassa kuvassa olen kostuttanut laukun nahkakappaleet ja survonut laukun täyteen sanomalehteä sekä muokannut laukkua käsin oikeaan muotoonsa taivuttelemalla. Kehykset ovat maalarinteipillä paikoillaan, jotta laukku kestäisi oikeassa muodossa. Nahan on hyvä antaa muotoutua noin vuorokausi tai jopa pidempään.
Sillä aikaa kun laukku muotoutuu ompelen vuorin. Hyötykäytin povitaskun laukun sisäpuolen pikkutaskuna.

Nahkatakin jäänteet. Vielä siitä varmaan jotain saisi tehtyä :)


Tällainen siitä nyt sitten tuli!
Kulahtanut nahkatakki elää uutta elämää naisellisena käsilaukkuna :)
Nyt ei tarvita enää kuin ne ihanat ihmiset huutamaan laukkua hyvän asian puolesta ja laukku voi olla sinun!
 Lisätietoja tapahtumasta löydät H&M Hair Span sivuilta. Oheisista linkeistä pääset heidän sivuilleen:
 https://www.facebook.com/pages/HM-Hair-Spa
Tapahtuman facebooksivu:
Minun oma facebooksivu, josta myös löydät tietoa tapahtumasta ja voit myös halutessasi osallistua huutokauppaan hyvän asian puolesta:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti