maanantai 3. maaliskuuta 2014

Custom Made Laptop Bag - Autumn 2013

Laukku terveisiet!

Meinasin aivan unohtaa kuvanmuokkauksien takia jääneen tietokonelaukun julkaisemisen.. Kyse on siis syyslukukauden kouluprojektista, jonka tarkoituksena oli hankkia todellinen (tai kuvitteellinen) asiakas ja valmistaa tietokonelaukku asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Olin onnekas ja sain heti asiakkaaksi noin 30-vuotiaan miehen, jolla oli erityisen mielenkiintoinen taiteilija tausta. Tällaisia projekteja on aina mukava saada, kun asiakas odottaa jotain erityistä! Kurssia veti Stella Soomlais niminen laukkudesigneri Tallinnasta, joka on harjoittanut omaa yritystoimintaansa usean vuoden ajan ja nimi on Virolaisille jo tuttu. Jopa joillekin Suomenkin puolella.

Asiakkaan tarpeet olivat selkeät; taskut läppärille, piirtopöydälle sekä pikkutavaroille. Tyylikäs salkkumalli miehelle, mutta suuri plussa olisi jos laukun saisi myös selkään, koska asiakas liikkuu paljon pyörällä. Kestävä ja ekologinen. Mielenkiintoinen erottuva muotoilu, joka kuvastaa taiteilijaa itseään. Saisin kuitenkin aikalailla vapaat kädet muotoilun osalta. Tyyliini siis luotettiin ;)

Perusidea oli minulla jo valmiina mielessä minkä tyylistä haluaisin tehdä, mutta tarkempi design tuli tietenkin vasta sen jälkeen kun olin tutustunut asiakkaan töihin ja siirtänyt ideoita omiin luonnoksiini. Päädyimme tilaajan kanssa yhteen mielenkiintoiseen luonnokseen, jota lähtisin työstämään eteenpäin. Ajatuksena oli myös, jos löytäisin jotain kierrätysnahkaa mitä voisin käyttää laukussa. Laukku piti olla vahva, joten päädyimme käyttämään vain yksityiskohdissa ja vuoressa vanhasta nahkatakista peräisin olevaa punaista nahkaa. Löysin koulun hyllyltä kymmeniä vuosia pyörineitä nahkavuotia, jotka eivät olleet kenellekään aiemmin kelvanneet. Tässä tilanteessa sen voisi melkein luokitella kierrätykseksi, kun käyttää nahkaa joka on alun perin tehtaan ylijäämävarastosta, eikä vielä koulunkaan hyllyllä ole kenellekään kelvannut. Nahka ei kuitenkaan ollut kuivaa vaikka olikin ikäisyyksien vanhaa, joten minulle se kelpasi loistavasti. Toinen vuodista oli suklaanruskea ja toinen jotain väliltä vihertävä petrolinsininen. Värit toimivat keskenään hyvin ja punainen antoi hienon lisän yhdistelmään. Ruskea nahka oli pintakuvioinniltaan sangen tylsä, mutta luonnoksessa olin piirtänyt mallin joihinkin kappaleisiin raitoja. Mieleen tuli, että voisin painaa raidat nahkaan, jollain menetelmällä. Päädyin käyttämään metallista rimanpätkää. Koululla oli kuumapuristin millä kuvion tekeminen onnistuisi myös kromiparkkinahkaan. Alumiinirima johti hyvin lämpöä, joten se toimi erinomaisesti raitojen tekoon.

Harmi, että laukkua piti tehdä niin, hirmuisella kiireellä ettei työvaiheista ole pahemmin kuvia. Muutamia unettomia öitä tuli vietettyä Stellan studiolla ompelukoneen äärellä. No, mutta en ollut ainoa :D Parhaimmillaan tuli valvottua 34 tuntia putkeen. Ei ole henkiselle tai fyysiselle terveydelle erityisen hyväksi, joten pyrkikää välttämään! Tein siis samaan aikaan Mad Owl-taidelaukku projektia ja kun sain sen valmiiksi, siirryin täysipäiväisesti (ja öisesti) tietokonelaukun kimppuun. Kumpikin laukku oli muotoilultaan haastava yksityiskohtien takia, joiden tekeminen vaati paljon aikaa.

Parasta oli kuulla tämän kaiken uurastuksen jälkeen, että asiakas oli todella tyytyväinen uuteen läppärilaukkuunsa! Hän kuulemma osaa olla valikoiva eli onnistuin! :)

Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

Ilman hihnaa.
Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

Muunneltavat hihnat. Laukku toimii myös selkäreppuna.
Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

kiinnityssysteemi löytyy kakapuolelta läpän alta.
Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

Sisällä kaksi isoa taskua ja pieni tasku pikkutavaroille.
Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made
Läpän vuori ja koristerandit sekä irroitettava pohjan tukipahvi (päällystetty) on vanhasta nahkatakista.
Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

Laptop-handbag#Sini Tanninen#Sulokas#Custom made

Aurinkoista kevään odotusta ja palataan pian! :)
4 kommenttia:

  1. Ihan huippu hieno! Millonkas tulet verstaalle? Tulen kuokkimaan ja ihastelemaan, pakkohan näitä on päästä hypistelemään :) Siihen myymälä vaan verstaan kupeeseen ja avot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Toukokuun loppuun muutan takasin suomeen. Harmi vaan kun melkein kaikki tuotteet on jossain maailmalla :D Pitänee ensin tehdä jotain näytille ;) Pitäis livenä päästä näkemään se teidänkii projekti, kun aina nii hienoja sisustus, piha ja remontti kuvia laittelet!

      Poista