tiistai 25. helmikuuta 2014

Thesis - Tailor made men´s shoes - in process

- Takaisin opinnäytetyön pariin -

Heippa jälleen Virosta!

Paljon olen taas kaikkea tehnyt, mutta valitettavasti en ole vielä ehtinyt niitä tänne lisätä. No, mutta otetaan vähän vahinkoa takaisin.

Meillä oli siis Tammikuun alussa kengän valmistuksen intensiiviviikko. Sain naisten kengät valmiiksi, mutta valokuvaus on kiireiden takia venähtänyt vähän turhan pitkälle. Pian jaan kuvat kanssanne ja ekstrana muutamia kuvia itse valmistuksesta. Jotain varmaan joku on Facebookista nähnyt kuka Sulokkaan sivuilla on pyörähtänyt. Ken tietää minne nekin viiden päivän kyhäykset päätyvät... ;D

Nyt olen puuhannut opinnäytetyötäni, joka siis piti valmistua jo vuosi sitten... Miten tässä aina käy näin vaikka aihe on todella mielenkiintoinen. Enemmän nautin (yllättäen) itse käsityövaiheesta kun kirjoittamisesta... Se ei vaan meinaa tällaiselta luovalta taitajalta luonnistua.. Noh, mutta kevään loppuun on koulu saatava pulkkaan joten on saatava se 30 sivua sanojen pyörittelyä aikaiseksi jollain ilveellä. Saa pitää peukkuja!

Viimeviikolla tein jälleen uuden sovituskengän lestimallista, jonka alun perin väsäsin puukalikasta. Halusin opinnäytetyössäni laittaa taitoni koetukselle ja nähdä miten selviydyn tällaisesta prosessista ilman aikaisempaa kokemusta. Hommahan lähti siitä, että otin mitat asiakkaan jalasta, jolla on erittäin ylileveä jalkaterä ja aloin suunnitella lestin mallia. 
No... Niin kuin arvata saattaa tällä kokemuksella lesti oli valtavan suuri kun ensimmäistä sovituskenkää kokeiltiin. Sen jälkeen olen muokannut lestiä kahteen otteeseen ja tehnyt molempien muokkauksien jälkeen uuden sovituskengän nähdäkseni onko lesti yhtään sellainen mitä sen pitäisi. Vihdoin ollaan lähellä! :D 

Viimeisin eli kolmas sovituskenkä ilman pohjaa.
Sini Tanninen#thesis#tailor made men´s shoes#fitting shoe#last making

Vielä teen viimeisiä muokkauksia kantapään alueelle ja sitten lähetän lestimallin lestitehtaalle. 
Tarkoituksena on valmistaa lopulliset kengät kevään kestävällä kurssilla, jossa tehdään kengät perinteisesti käsin. Odotan sitä kun kuuta nousevaa!!! Kengäntekijän taivas, kun pääsee oikein kunnolla hifistelemään ja oppimaan uusia kultaakin arvokkaampia käsityötaitoja. Tämä on ensimmäinen syy miksi venytän opintojani vielä kevään ajan Tallinnassa. Toinen on tietenkin laukut :)
Kiireinen kevät tulossa jälleen, mutta ei haittaa ollenkaan! 

Palataan pian! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti